الگوی چیدمان پارکتها شاید در ابتدا چندان محل بحث و درنگ به نظر نرسد اما یک دیتیل بسیار موثر در تصویری است که از خانه یا محل کارتان نشان بقیه میدهید. افراد هنگام ورود به یک فضا قبل از هر چیزی به کف توجه میکنند؛ این یک سناریو تکرار شونده است، حتی اگر فرد به هیچ وجه جزئی بین نباشد. دفتر کار یا خانه شما در واقع بازتابی از شخصیت و معرف شما است، آنچه که هستید و آنچه که دوست دارید باشید. بنابراین باید به نظم و ترتیب و چیدمان اجسام مختلف توجه داشته باشید. اگر پارکت را به عنوان متریال کف پوش خانه یا دفترتان انتخاب کردید مهمترین المانی خواهد بود که باید به چینش آن توجه کنید. الگو چیدمان پارکت روی شلوغ یا ساده به نظر رسیدن محیط و حسی که انتقال میدهد بسیار موثر است. همانطور که نحوهی چیدن اساس منزل مثل مبلمان و میزها روی بزرگتر دیده شدن فضا تاثیر دارد، الگو چیدمان پارکت لمینت به مراتب تاثیرش بیشتر است. اگر در حال بازسازی خانه خود هستید شکل چینش پارکتها را تغییر دهید، از تغییر چشم گیری که حاصل میشود شگفت زده میشوید. هر کدام از روشها و الگوهای چینش پارکت انرژی و تناسب خاص خود را دارند که باید به درستی انتخاب شوند. در ادامه این مطلب به انواع الگوهای چینش پارک و جزئیات هر یک خواهیم پرداخت.
چیدمان مستقیم
الگوی چیدمان پارکت با روش مستقیم
محبوب ترین و رایج ترین شکل چیدمان پارکت چیدمان مستقیم است. اکثر افراد از الگوهای دیگر بی اطلاع اند و همین روش را به کار میگیرند که البته بسیار هم شایسته است. روش چیدمان مستقیم ساده است در عین حال فضا را وسیع و دل باز نشان میدهد. برای افرادی که اعتقاد دارند که زیبایی در سادگی است و از هرگونه شلوعی فرار میکنند بهترین انتخاب الگو چیدمان مستقیم است. اما یک نکته حائز اهمیت در این نوع چینش وجود دارد و آن هم این است که پارکتها موازی یا عمود به در ورودی باشند. در حالت عمود به در فردی که در حال ورود به فضا است برای ورود تشویق میشود و در حالت موازی با در حس بزرگی و وسعت فضا به فرد القا میشود. این متد اجرای پارکت از معماری سنتی و کلاسیک گرفته تا سبکهای مدرن، با همهی سبکها همخوانی دارد. درواقع بهترین انتخاب برای فضاهای کامل و یکدست همین رو روش است.
چیدمان مورب
الگوی چیدمان پارکت با روش مورب
این روش از نظر قرار گیری پارکت ها کنار هم تفاوتی با روش مستقیم ندارد، فقط پارکت ها نسب به در و دیوارها موازی یا عمود نیستند، بلکه با یک زاویه دلخواه چیده میشوند. در این حالت به جای اینکه از کوم در یا پاشنه یکی از دیوارها پارکت چینی اجرا شود از یکی از گوشهها آغاز شده و با یک زاویه مشخص (معمولا ۴۵ درجه) نسبت به دیوارها ادامه پیدا میکنند. این روش همچنان که از زیبایی برخوردار است کاملا به سلیقه شما بستگی دارد. اگر فضا دارای دیوارهایی باشد که با زاویه نسبت هم اجرا شده باشند یا دارای پخ، عقب رفتگی یا دیوار محدب باشد این روش از روش مستقیم بهتر جواب میدهد؛ به این دلیل که فضا را یکدست تر نشان داده و باعث میشود ایراد معماری و قناصی دیوارها به چشم نیاید.
چیدمان با عرض متفاوت
الگوی چیدمان پارکت با روش عرض متفاوت
در روش چیدمان با عرض متفاوت پارکت چینی مشابه روش مستقیم انجام میشود. فقط عرض خود پارکتها با هم تفاوت دارند؛ یعنی بعضی از پارکتها باریک و بعضی عریض هستند. میتوانید به این روش نظم بدهید یعنی تنها از دو عرض متفاوت استفاده کنید یا اینکه چند عرض متفاوت را به کار بگیرید و در بی نظمی زیبایی را دنبال کنید. این روش به خصوص برای فضاهای هنری که قرار است الهام بخش باشند مناسب است. چیدمان با عرض متفاوت نسبت به سایر الگوها جلوه و منظرهای طبیعی تر دارد، مثل اجزا طبیعت که در ابعاد و طرح با هم متفاوت هستند، به ویژه اگر پارکتها را عمود به پنجرههای اصلی و در راستای تابش نور بچینید.
استخوان شاه ماهی
الگوی چیدمان پارکت با روش استخوان شاه ماهی
در این روش پارکتها کنار هم به شکل زیگزاگی قرار میگیرند و شمایل استخوان اصلی ماهی را ایجاد کنند. برای این روش میتوانید از طیف رنگی استفاده کنید و پارکتها را از کمرنگ به پررنگ بچینید. در این روش از یک الگو خاص و کاملا سلیقهای استفاده میشود، خطوط عمودی به طور مشخص به چشم میآیند و خطوط زیگزاگ حس سادگی را تبدیل به حس تجمل و زرق و برق زیاد کند. قدمت این روش بسیار زیاد است و به معماری های کلاسیک و سنتی بیشتر مینشیند. این الگو ممکن است به اسم هفت هشتی هم شناخته شود.
جمع بندی بررسی الگوهای چیدمان پارکت
از دیگر روشها و الگوهای چیدمان پارکت میتوان به روشهای حصیری، شورون، شطرنجی، آجری، جناقی و طرحهای متنوع دیگر اشاره کرد. باید بدانید که چیدمان پارکت محدود به روشهای جا افتاده و مرسوم نیست و میتوانید یک متد ابداعی و منحصر به فرد را به توصیه معمار برگزینید.